Landbouw­­mechanisatie & constructie­bedrijf

Historie

Historie

In 1960 heeft J.L. de Bruin de smederij van gebroeders Bos in de Kerkstraat te Bodegraven overgenomen. Hier werd voornamelijk het oude smidse ambacht van paarden beslaan uitgevoerd, tevens werden openhaarden en kachels gerepareerd.

Vanaf 1960 is de mechanisatie in de landbouw enorm toegenomen. Jan de Bruin is hier toen snel op ingehaakt en heeft zich vanaf dat moment geheel gericht op de veehouderij sector.
Inmiddels groeide het bedrijf zo snel dat de drie locatie’s in de Kerkstraat van Bodegraven te klein waren. In 1979 wordt dan ook een nieuwe locatie aan de Dammekant te Bodegraven in gebruik genomen met een enorme grote werkplaats, opslagruimte, magazijn en showroom.

Op 1 januari 1994 worden de activiteiten van een collega dealer overgenomen. Dezelfde merken tractoren en machines werden door ons ook al verkocht, alleen het rayon wordt iets groter en het personeelsbestand breidt uit met 4 personen.

Begin 1997 is het rayon melkmachines uitgebreid. Er zijn er nu ongeveer 5 mensen continu werkzaam in de melkwinning en stalinrichting en wij beschikken over een eigen volledig opgeleide VMS melkrobot monteur.
Het totaal aantal medewerkers bedraagt nu ca. 24 personen.